Mercedes-Benz EQ C u najsušnijem dijelu Europe

Mercedes-Benz EQ C u najsušnijem dijelu Europe

Premijera mercedesovog električnog SUV-a je svakim danom sve bliže, a razvojni proces je skoro pa završio. Mercedes je sada objavio još jedan teaser ovog automobila, a ovaj put se radi o video zapisu s testiranja pri visokim temperaturama te u najsušnijem predjelu Europe.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, riječ je o pustinji Tabernas u španjolskoj Andaluziji gdje su se tijekom ovog ljeta provodila posljednja testiranja ove vrste za ovaj model. Inače, iz Mercedesa je već ranije priopćeno kako je EQ C tijekom svog razvojnog procesa prešao milijune kilometara u najrazličitijim vremenski uvjetima te na najrazličitijim podlogama.

Podsjetimo, EQ C je električno pokretani SUV, odnosno crossover iz nove mercedesove modelne obitelji EQ. Kombinirana snaga pogonskog sklopa, koji će vrlo vjerojatno činiti dva električna motora, će se kretati oko 300 kW, odnosno oko 408 KS, a baterije će mu omogućiti autonomija između 400 do 500 km. Na vanjski dizajn će veliki utjecaj imati najavni koncept Generation EQ, a službena premijera će biti održana u Stockholmu 4. rujna

Podijeli:
1