Mercedes-Benz EQ A najavio električni hatchback

Mercedes-Benz EQ A najavio električni hatchback

Mercedes je na frankfurtskom auto salonu predstavio studijski model EQ A, a riječ je o električnom hatchbacku C segmenta kojeg pokreću dva električna motora, a može se pohvaliti i vrlo privlačnom izvedbom mercedesovog Sensual Purity dizajnerskog izričaja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Snaga njegovog pogonskog sklopa iznosi 200 kW, odnosno 272 KS, a najveći okretni moment od 500 Nm. Spomenuti električni motori osiguravaju pogon na sva četiri kotača, a ovaj će model do 100 km/h ubrzavati za svega 5 sekundi. Njegove litij-ionske baterije kapaciteta 60 kWh će ponuditi autonomiju od oko 400 km, a baterije je moguće napuniti i putem indukcijskog punjača te sustava brzog punjenja.

Iz Mercedesa je potvrđeno kako se ova studija te budući produkcijski model njome najavljen temeljiti na posebnoj platformi razvijenoj upravo za električna vozila. Za vjerovati je i kako će veliki dio elegantnog i modernog dizajna lišenog kompliciranih elemenata i oštrih linija te napredno osvjetljenje pronaći i na produkcijskom modelu.

Prvi produkcijski model iz EQ linije bi trebala biti serijska izvedba modela EQ, odnosno crossover predstavljen prošle godine u Parizu. Navodno će taj model nositi oznaku EQ C, a do 2022. Mercedes planira na tržištu imati više od deset električnih modela.

Podijeli:
1