Mercedes-Benz EQ A najavio električni hatchback

Mercedes-Benz EQ A najavio električni hatchback

Mercedes je na frankfurtskom auto salonu predstavio studijski model EQ A, a riječ je o električnom hatchbacku C segmenta kojeg pokreću dva električna motora, a može se pohvaliti i vrlo privlačnom izvedbom mercedesovog Sensual Purity dizajnerskog izričaja.

Snaga njegovog pogonskog sklopa iznosi 200 kW, odnosno 272 KS, a najveći okretni moment od 500 Nm. Spomenuti električni motori osiguravaju pogon na sva četiri kotača, a ovaj će model do 100 km/h ubrzavati za svega 5 sekundi. Njegove litij-ionske baterije kapaciteta 60 kWh će ponuditi autonomiju od oko 400 km, a baterije je moguće napuniti i putem indukcijskog punjača te sustava brzog punjenja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz Mercedesa je potvrđeno kako se ova studija te budući produkcijski model njome najavljen temeljiti na posebnoj platformi razvijenoj upravo za električna vozila. Za vjerovati je i kako će veliki dio elegantnog i modernog dizajna lišenog kompliciranih elemenata i oštrih linija te napredno osvjetljenje pronaći i na produkcijskom modelu.

Prvi produkcijski model iz EQ linije bi trebala biti serijska izvedba modela EQ, odnosno crossover predstavljen prošle godine u Parizu. Navodno će taj model nositi oznaku EQ C, a do 2022. Mercedes planira na tržištu imati više od deset električnih modela.

Podijeli:
1