Mercedes-Benz EQ A – električni koncept u kompaktnom pakiranju

Mercedes-Benz EQ A – električni koncept u kompaktnom pakiranju

Mercedes je objavio službeni teaser svog novog konceptnog modela koji će premijerno biti predstavljen na skorašnjem frankfurtskom auto salonu. Riječ je dakako o modelu iz linije EQ, a sukladno ranijoj najavi riječ je o modelu kompaktnih dimenzija što dokazuje i njegova oznaka – A.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, prvi model iz EQ linije je bio SUV pod nazivom Generation EQ predstavljen prošle godine u Parizu, a ovaj frankfurtski model najavljuje manji električni hatchback koji se ne čini pretjerao udaljenim od buduće produkcijske verzije. Drugim riječima, koliko je vidljivo iz priloženog teasera jedino maska djeluje salonski, a ostatak vozila bi više-manje sutra mogao na cestu.

Tehnički podaci o ovom vozilu za sada nisu poznati, no moguće je da dijeli platformu i pogonski sklop s ranijim SUV-om kojeg su pokretala dva električna motora kombinirane snage od oko 400 KS i najvećeg okretnog momenta od 700 Nm, uz autonomiju od oko 500 km. Mada za očekivati je da bi hatchback mogao biti i nešto slabiji jer uistinu nema potrebe za tolikom snagom.

Produkcijske verzija oba modela bi na tržište trebala stići za koju godinu te će zajedno s ostalim mercedesovim električnim novitetima činiti modelnu liniju pod oznakom EQ. Uskoro više.

YouTube MP3 - Hotmail
1