Mercedes-Benz E klasa All Terrain 4×4 – plod ljubavi

Mercedes-Benz E klasa All Terrain 4×4 – plod ljubavi

Mercedes je poznat po stvaranju gotovo apsurdnih off-road vozila, podsjetimo samo na G 63 6×6 i G 500 4×4², a zahvaljujući jednom ambicioznom mercedesovom stručnjaku toj posebnoj obitelji je dodan još jedan model – E klasa All Terrain 4×4.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Riječ je o tzv. one-off modelu kojeg je osmislio Jurgen Eberle. Naime, Eberle je kupio E klasu All Terrain, koja unatoč imenu nije namijenjena svladavanju baš svih terena te odlučio prilagoditi ju upravo tome, odnosno svladavanju i najtežih off-road dionica.

Konkretnije, ova je E klasa dobila nove osovine smještene iznad sredine glavčine kotača kojima je podnica povišena na 40,6 cm, a tu su i 31-colni kotači, dok je trag kotača povećan za 20,3 cm. Nadalje, pokreće ju 3,5-litreni V6 snage 335 KS koji će osigurati dovoljno snage i momenta za razne uspone i sl. Ipak, treba reći da nema reduktora i mogućnosti blokade diferencijala.

Dodajmo da bi navodno u Mercedesu, u slučaju pozitivnih reakcija, mogli razmisliti o ograničenoj serijskoj proizvodnji, no za sada nema službenih potvrda tih navoda.

Na kraju još recimo i to da je Mercedes-Benz objavio i drugu epizodu svoje serije #MBvideocar u kojoj je predstavljena E klasa All Terrain na cestama otoka Hvara

YouTube MP3 - Hotmail
1