Mercedes-Benz E klasa All-Terrain 4×4² bi mogla u serijsku proizvodnju

Mercedes-Benz E klasa All-Terrain 4×4² bi mogla u serijsku proizvodnju

Podsjetimo, nedavno smo vas izvijestili o stanovitom Jurgenu Eberleu mercedesovom stručnjaku koji je odlučio svoju E klasu All-Terrain “pomalo” doraditi pa je stvorio All-Terrain 4×4², odnosno automobil koji je namijenjen svladavanju vrlo zahtjevnih terena uz komfor i prestiž kakav inače nudi ovaj mercedesov model.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, ova E klasa je dobila nove osovine smještene iznad sredine glavčine kotača kojima je podnica povišena na 40,6 cm, a tu su i 31-colni kotači, dok je trag kotača povećan za 20,3 cm. Nadalje, pokreće ju 3,5-litreni V6 snage 335 KS koji će osigurati dovoljno snage i momenta za razne uspone i sl. Ipak, treba reći da nema reduktora i mogućnosti blokade diferencijala.

Dakako, Eberle je imao pomoć svojih kolega te samog Mercedesa koji je mu je omogućio sredstva za razvoj ovog vozila. Nadalje, Eberle je u svom posljednjem intervjuu izjavio kako se unutar Mercedesa sada razmatra manja serijska proizvodnja te da sam osobno vjeruje da bi E klasa All-Terrain 4×4² trebala u konačnici dobiti zeleno svjetlo, posebno s obzirom na veliki interes javnosti te pozitivne reakcije na ovo vozilo.

Nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1