Mercedes-Benz dodatno najavio novu A klasu

Mercedes-Benz dodatno najavio novu A klasu

Razvoj nove A klase traje više od četiri godine i sada se napokon približava svom kraju, a Mercedes trenutno obavlja posljednja testiranja ovog automobila koji bi trebao biti predstavljen u ožujku na sljedećem ženevskom auto salonu, odnosno online premijera će se održati vjerojatno već tijekom veljače.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Mercedes nam je sada dodatno najavio dolazak ovog automobila video zapisom testiranja nove A klase (W177) u blizini polarnog kruga te u zračnom tunelu pri niskim temperaturama. Također, na trenutak se vidi i unutrašnjost ovog vozila koju nam je Mercedes već ranije predstavio objavom seta fotografija. Inače, nova će A klasa dobiti i novi infotainment koji će detaljnije biti predstavljen na predstojećem CES-u u Las Vegasu.

Velika će pažnja biti posvećena i sigurnosti, a iz Mercedesa su već potvrdili kako je kvaliteta vožnje značajno unaprjeđena kroz povećanje torzijske krutosti automobila te snižavanje razine buke i vibracija unutar kabine. Raniji izvještaji su upućivali na to da će nova A klasa biti dostupna u ček pet benzinskih i četiri dizelske verzije, a pridružit će im se i dvije performance varijante pod oznakama A 34 i A 45.

Također, ponuda će nešto kasnije biti proširena i s hibridnom izvedbom koja će svojim vozačima biti u mogućnosti ponuditi električnu autonomiju od oko 50 km. Osnovu dizelske ponude će činiti 1,5-litreni, a benzinske vrlo vjerojatno novi 1,3-litreni turbo motor na čijem su razvoju zajednički radili Renault-Nissan i Daimler. Ovaj potonji trenutno dolazi u izvedbama snage 115, 140 i 163 KS, no moguće je kako će u A klasi ponuditi nešto veću snagu.

Podijeli:
1