Mercedes-Benz – do kraja godine deset plug-in hibrida

Mercedes-Benz – do kraja godine deset plug-in hibrida

Što se Mercedesa tiče 2019. je godina plug-in hibrida. Naime, ovaj se proizvođač sprema na lansiranje još nekoliko modela s elektrificiranim, odnosno plug-in hibridnim (PHEV) pogonom. Podsjetimo, C, E i S klasa su već dostupni s hibridnim pogonima, a kod C i E klase kupci mogu birati između dizelske i benzinske izvedbe.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj dio ponude će tijekom 2019. biti dodatno proširen s plug-ih hibridnim verzijama SUV modela GLC i GLE. Također, na tržište će stići PHEV izvedba A klase koju bi trebala pokretati kombinacija 1.3-litrenog 4-cilindričnog turbo benzinca te električnog motora snage 95 KS. Isti bi se pogonski sklop trebao naći i u modelima B klase te budućem kompaktnom SUV-u GLB.

U Mercedesu plug-in hibride smatraju vrlo važnima jer oni predstavljaju među korak prema u potpunosti električnim vozilima. Naime, vozači plug-in hibridnih automobila će imati mogućnost korištenja isključivo električnog dijela pogonskog sklopa pa će se na taj način pobliže upoznati s načinom rada i vožnje električnih automobila.

Podsjetimo, Mercedes namjerava u svojoj ponudi imati tri vrste modela s elektrificiranim pogonima. Prvi će biti automobili s oznakom EQ Boost i radit će se o 48-voltnim blagim hibridima. Drugi su plug-in hibridni modeli pod oznakom EQ Power, a treći u potpunosti električna vozila u liniji EQ.

U Mercedesu očekuju da će do 2025. oko 40% njihove prodaje činiti električna i plug-in hibridna vozila. Širenjem ponude jednih i drugih u Mercedesu planiraju u svakom trenutku imati pravi odgovor na potražnju s tržišta.

Podijeli:
1