Mercedes-Benz – do 2022. još barem devet električnih noviteta

Mercedes-Benz – do 2022. još barem devet električnih noviteta

Mercedes je tijekom prošlog tjedna predstavio svoj prvi električni crossover, odnosno SUV pod oznakom EQC. Riječ je o prvom modelu iz linije EQ, a sada doznajemo kako u Stuttgartu planiraju do 2022. predstaviti još devet električnih automobila.

Sada su potvrđene ranije informacije kako će među tim novitetima nalaziti hatchback EQA, kompaktni SUV EQB te luksuzna limuzina EQS. Nadalje, Mercedes u narednom razdoblju od 4 godine namjerava lansirati električnu izvedbu V klase, tri električna Smarta (Fortwo, Fortwo Cabriolet i Forfour) te limuzinsku izvedbu modela EQA koja će prvenstveno biti namijenjena azijskim tržištima, posebice Kini.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz Mercedesa je potvrđeno kako će u ovo proširenje ponude investirati oko 10 milijardi Eura te oko milijardu u proizvodnju baterija za električna vozila. EQC će se proizvoditi u Bremenu i Pekingu, kompaktni modeli u Rastattu, Hambachu i Pekingu, a luksuzni modelu u Sindelfingenu. U skoroj budućnosti svi bi se električni SUV-ovi trebali proizvoditi u američkoj Tuscaloosi.

Podijeli:
1