Mercedes-AMG započeo s testiranjima modela Project One

Mercedes-AMG započeo s testiranjima modela Project One

Od kada je na prošlogodišnjem frankfurtskom auto salonu predstavljena konceptna najava modela Project One, o njemu nismo imali puno toga za čuti. Sve do sada to jest kada je Mercedes-AMG objavio službene fotografije testnog prototipa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko se iz priložeih slika da zaključiti produkcijski bi model trebao ostati u većini detalja vjeran frankfurtskoj studiji kada je riječ o dizajnu vanjštine. Nadalje, iz Mercedesa su poručili kako su do sada proveli stotine sati testiranja pogonskog sklopa te ostalih komponenti u Mercedes-AMG High Performance Powertain centru u engleskom Brixworthu, koji je inače zadužen za razvoj i proizvodnju F1 pogonskih sklopova.

Sada je pak ovaj pogonski sklop ugrađen u nekoliko testnih modela, a time je jasno dano do znanja kako je cijeli projekt ušao u novu fazu, osjetno bližu konačnom dolasku ovog automobila na tržište.

Za sada znamo da će Project One pokretati plug-in hibridni pogonski sklop čiju će osnovu činiti 1,6-litreni turbo V6 te četiri električna motora. Pogon će biti na sva četiri kotača, a kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa će prelaziti 1000 KS. To bi trebalo biti dovoljno za ubrzanje do 200 km/h za manje od 6 sekundi te najveću brzinu veću od 350 km/h.

Na kraju podsjetimo kako će biti proizvedeno svega 275 primjeraka ovog automobila te kako je cijela serija već rasprodana unatoč paprenoj cijeni.

Podijeli:
1