Mercedes-AMG za Ženevu priprema konkurenta Panameri?

Mercedes-AMG za Ženevu priprema konkurenta Panameri?

Prema posljednjim saznanjima Mercedes-AMG bi na predstojećem ženevskom auto salonu trebao predstaviti najavni koncept svog novog modela čija će produkcijska izvedba biti izravni konkurent porscheovoj Panameri.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, Autocar javlja da će u Ženevi premijeru imati studija GT4, odnosno sportski nastrojeni model sa četvorim vratima čija će konačna izvedba zamijeniti CLS Shooting Brake. Ovaj će se automobil temeljiti na modularnoj MRA platformi, a trebao bi ga pokretati 4,0-litreni bi-turbo V8 snage do 600 KS u najsnažnijoj izvedbi.

Nadalje, GT4 bi trebao biti opremljen i s novim ISG sustavom (Integrated Starter Generator) koji bi mu trebao omogućiti kraće isporuke dodatne snage od oko 20 KS putem električnog motora integriranog u mjenjač, a recimo i da će ovaj automobil imati i pogon na sva četiri kotača, kao i novi automatski mjenjač s dvije spojke.

Dolazak produkcijske verzije ove sportske limuzine se očekuje tijekom 2018, a kasnije bi na tržište trebala stići i izvedba pokretana 3,0-litrenim 6-cilindričnim pogonskim strojem. Masa vozila bi trebala biti relativno mala zahvaljujući značajnoj upotrebi aluminija, a voznim svojstvima bi trebao pripomoći i posebno razvijeni ovjes.

YouTube MP3 - Hotmail
1