Mercedes-AMG-ovi SUV-ovi nisu u planu

Mercedes-AMG-ovi SUV-ovi nisu u planu

Svima dobro poznati mercedesov “kućni tuner” je u posljednje vrijeme poprilično zaposlen, no čini se kako se polako naziru granice širenju njegove ponude. Naime, AMG već dulje vrijeme radi na posebnim izvedbama mercedesovih modela, a u posljednje vrijeme je ponudu proširio s par svojih zasebnih automobila, no neće rasti u nedogled. Posebno ne u smjeru razvoja i proizvodnje zasebnih AMG-ovih SUV-ova.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Unatoč općenitom trendu rasta popularnosti SUV-ova Mercedes-AMG dakle neće, barem prema trenutnim planovima, kupcima ponuditi svoj posebni SUV model. AMG-ov šef Tobias Moers je odbacio takve glasine rekavši kako AMG ima dovoljno široku ponudu dotjeranih mercedesovih SUV-ova da bi još radio zasebne modele.

Moers je svjestan potražnje za njima i mogućnostima zarade, no AMG-ovi kapaciteti su “trenutno puni i širenju još nije kraj”, ali za sada “ne postoje planovi” za SUV model. Također, jasno je da bi takvi noviteti ozbiljno mogli naštetiti prodaji mercedesovih standardnih SUV-ova pa stoga takav potez “ne bi bio poslovno opravdan.”

Podsjetimo, AMG-ova zasebna ponuda se trenutno sastoji od dva modela GT i GT 4-Door, a ranije je ju je činio i SLS AMG. Uskoro bi trebala biti dodatno proširena produkcijskom izvedbom studije Project One.

YouTube MP3 - Hotmail
1