Mercedes-AMG – stiže linija 53

Mercedes-AMG – stiže linija 53

Već smo vas prije nešto više od mjesec dana izvijestili kako Mercedes-AMG radi na liniji novih hibridnih performance pogonskih sklopova te činjenici da bi modeli u koje će biti ugrađeni nositi oznaku 53, a sada se stigle posljednje informacije vezne uz nju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Mercedes-AMG bi trebao već ove jeseni u Los Angelesu predstaviti CLS 53 AMG i bit će to prvi model nove linije koja će se, kako joj i sama oznaka govori, svojim performansama smjestiti između linija 43 i 63.

Očekuje se da će CLS 53 AMG pokretati dorađena verzija 3,0-litrenog rednog 6-cilindričnog turbo motora koja će razvijati snagu od oko 435 KS. Benzinac će biti opremljen sustavima ISG (Integrated Starter-Alternator) i eZV (electric auxiliary compressor) koji se može zavrtjeti do 70.000 o/min za svega 300 milisekundi. Nadalje, spomenuti pogonski stroj bi trebao biti uparen s električnim motorom snage oko 70 KS koji će podjednako doprinijeti boljim performansama, ali i ekonomičnosti ovog modela.

Nakon modela CLS 53 možemo očekivati i druge modele iz te serije, primjerice iz C, E i S klase, i svi bi trebali imati hibridni pogon. CLS 53 će na tržište stići već tijekom iduće godine, a za očekivati je da na ostale članove linije 53 nećemo dugo čekati. Na kraju podsjetimo da je iz Mercedesa već ranije poručeno kako će se hibridni pogoni proširiti kroz cijelu AMG-ovu ponudu.

YouTube MP3 - Hotmail
1