Mercedes-AMG sprema ozbiljnu elektrifikaciju ponude

Mercedes-AMG sprema ozbiljnu elektrifikaciju ponude

U intervju britanskom Autocaru AMG-ov šef razvoja je izjavo kako je potrebno da se u mercedesovom performance odjelu dobro promisli i odluči na koji će način teći elektrifikacija ponude. Naime, Drummond Jacoy ju smatra neizbježnom, a “istodobno je potrebno zadržati klasični AMG-ov DNK”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jacoy je svjestan kako svijet budućnosti neće pretjerano interesirati V8 motori pa je stoga potrebno napraviti iskorak k novim pogonskim sklopovima, a AMG je već s električnim SLS-om pokazao da je sposoban za razvoj električnog sportskog automobila. Od tada tehnologija je značajno napredovala i dalje će se razvijati pa nema razloga ne ponuditi kupcima sportski model s električnim pogonom.

Jacoy nije htio potvrditi kako AMG već sada radi na razvoju takvih automobila već je samo rekao da će AMG temeljito istražiti što se može s električnim modelima čim roditeljski Mercedes lansira svoj prvi električni model koji bi mogao dobiti performance izvedbu. Prije toga će dakako svoju ulogu odigrati hibridni pogonski sklopovi.

YouTube MP3 - Hotmail
1