Mercedes-AMG sprema konkurenta Panameri s preko 800 KS

Mercedes-AMG sprema konkurenta Panameri s preko 800 KS

Već otprije znamo kako će Mercedes-AMG elektrificirati svoju ponudu. Točnije, AMG-ov šef Tobias Moers je potvrdio da će sve AMG-ove linije, osim serije 45, imati elektrificirani, odnosno hibridni pogonski sklop. Jedan od prvih takvih automobila će biti GT 4-Door Coupe.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, britanski Autocar sada javlja, pozivajući se na insajdere, da će taj automobil dobiti izvedbu pod oznakom AMG GT 73 4Matic+, a koju je Mercedes-AMG nedavno zaštitio. Pod ovim imenom se dakle krije novi predvodnik mercedesove cestovne ponude i hibridna zvijer.

Naime, taj bi model trebao pokretati bi-turbo 4,0-litreni V8 benzinac uparen s električnim motorom i kombiniranom snagom od oko 815 KS. Ta je kombinacija inače predstavljena prije dvije godine kada je premijeru imala studija GT, koja je uostalom i najavila dolazak modela GT 4-Door Coupe.

Uz strašne performanse očekuje se i da će ovaj novitet biti sposoban prevaliti kraće relacije samo uz korištenje električnog dijela svog pogonskog sklopa. Više bi trebali doznati uskoro jer bi se službena premijera navodno mogla održati prije kraja ove godine, a početak prodaje se očekuje tijekom 2020.

Podijeli:
1