Mercedes-AMG: sljedeći korak je elektrifikacija

Mercedes-AMG: sljedeći korak je elektrifikacija

Šef odjela za istraživanje i razvoj Daimlera AG, Ola Källenius je izjavio kako će hibridni i električni automobili u skoroj budućnosti postati dio ponude Mercedes-AMG-a, odnosno kako bi od strane AMG-a razvijeni električni performance modeli mogli biti prodavani i pod značkom mercedesove pod-marke EQ.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, Mercedes će u narednom razdoblju u daljnji razvoj električnih automobila uložiti oko 10 milijardi Eura, a dio tog novca će biti utrošen na razvoj sportskih električnih vozila. Kao pokazatelj električnih mogućnosti AMG-a, Källenius je istaknuo već pomalo zaboravljeni SLS AMG Electric Drive (na slici) iz 2014, a tehnologija, znanje i iskustvo mercedesovih stručnjaka su od tada značajno napredovali pa možemo samo zamisliti što bi nam mogli ponuditi u budućnosti.

Najava novih vremena i najbolji primjer te budućnosti bi trebala biti premijera modela Project One, odnosno tzv. hiperautomobila o kojem smo vas u više navrata izvještavali, a koji će biti predstavljen na ovogodišnjem frankfurtskom salonu. Naime, taj će automobil pokretati hibridni pogonski sklop za kojega se očekuje kako će razvijati snagu od oko 1000 KS, a o samom automobilu više možete pročitati u našoj ranijoj vijesti.

YouTube MP3 - Hotmail
1