Mercedes-AMG Project One za 2,275 milijuna Eura

Mercedes-AMG Project One za 2,275 milijuna Eura

Prema posljednjim informacijama, koje su došle od šefa AMG-a Tobiasa Moersa, mercedesov novi superautomobil koji se trenutno vodi pod oznakom Project One će stajati 2,275 milijuna Eura, što će ga učiniti tek nešto jeftinijim od bugattijevog Chirona, no tako je to s vozilima koja bi svojim kupcima trebali ponuditi ekskluzivnost, visoku tehnologiju i vrhunske performanse.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, potvrđeno je da će mercedesov F1 pogonski sklop biti više-manje vjerno prenijet u ovaj novitet, a izmjene će se odnositi tek na njegovu prilagodbu za normalno funkcioniranje u cestovnim uvjetima. Moers je rekao i da će se očekivani životni vijek spomenutog motora kretati oko 50.000 km, nakon čega će biti potrebni opsežniji zahvati, a dodao je i da će se 1,6-litreni motor zavrtjeti do 11000 o/min te kako su sve električne komponente također preuzete iz F1 bolida i da će prednju osovinu pokretati električni motori.

Za sada još nije poznata točna snaga ovog pogonskog sklopa, no vjeruje se da će se kretati iznad 1000 KS, a za vrhunske će se performanse pobrinuti i napredna aerodinamička svojstva te činjenica da će težiti oko jedne tone. Vozačima će na raspolaganju vjerojatno stajati i sva sila sustava pomoći pri upravljanju i nadzoru stabilnosti, no razinom njihove intervencije će biti moguće upravljati možda i do potpunog isključivanja.

Službena premijera je zakazana za ovogodišnji frankfurtski auto salon, a prema zadnje informacije upućuju na to da će proizvodna serija biti ograničena na svega 300 primjeraka.

Podijeli:
1