Mercedes-AMG – Project One postao ”samo” One

Mercedes-AMG – Project One postao ”samo” One

Da Mercedes-AMG radi na razvoju novog super sportskog automobila već odavno nije tajna. Štoviše znali samo i da se isti razvoja pod nazivom Project One, a AMG je već objavio poprilična broj fotografija te informacija o ovom automobilu koji je najavljen sa studijskim modelom na prošlogodišnjem frankfurtskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada je pak njemački proizvođač službeno potvrdio kako će Project One u svojoj konačnoj produkcijskoj izvedbi nositi jednostavni naziv One.

Ovu potvrdu su popratile dodatne informacija o samom vozilu koje će biti opremljeno sustavom aktivne aerodinamike s pomičnim stražnjim krilom te još nekoliko dijelova karoserije čiji je cilj maksimizirati downforce prilikom vožnje trkaćom stazom.

Očekuje se kako će ovaj model dostizati najveću brzinu od preko 350 km/h te ubrzavati do 200 km/h za manje od 6 sekundi, a pokretat će ga hibridni pogonski sklop čiju će osnovu činiti 1,6-litreni V6 te četiri električna motora. Njihova kombinirana snaga će prelaziti 1000 KS, a sam benzinac će se moći “zavrtjeti” do 11000 o/min. Također, ovaj će motor trebati “generalku” svakih 50.000 km.

Mercedes će kupcima omogućiti da prate razvoj ovog automobila putem novog mobilnog salona pod nazivom The Future of Driving Performance, u kojem će se vlasnici modela One moći dodatno upoznati sa svojim budućim automobilom. Više informacija o ovom automobilu će vjerojatno postati poznato na pariškom auto salonu sljedećeg tjedna. Na kraju podsjetimo kako će biti proizvedeno svega 275 primjeraka ovog automobila te kako je cijela serija već rasprodana unatoč paprenoj cijeni.

Podijeli:
1