Mercedes-AMG Project One – posljednja saznanja

Mercedes-AMG Project One – posljednja saznanja

Podsjetimo, Mercedes je već ranije potvrdio kako će u rujnu ove godine na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu predstaviti svoj hiperautomobil čiji se razvoj vodi pod kodnim imenom Project One. Mercedes je već objavio nekoliko teasera ovog automobila, a otkriveno je i nekoliko pojedinosti o njemu, poput činjenice da će ga pokretati hibridni pogonski sklop s F1 1,6-litrenim turbo V6 motorom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, posljednja saznanja kažu da će Project One pokretati 1.6 turbo V6 uparen sa četiri električna motora, a kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa će iznositi 761 kW, odnosno 1035 KS. Očekivani životni vijek benzinskog motora koji će se moći zavrtjeti do 11000 o/min će se kretati oko 50.000 km, nakon čega će biti potrebni opsežniji zahvati kako bi ga se vratilo u formu.

Sam benzinac će navodno razvijati snagu od 558 kW, odnosno 758 KS. Dva električna motora će biti zadužena za pokretanje prednjih kotača, treći će biti zadužen za turbopunjač, a četvrti će biti spojen s koljenastim vratilom. Ovi će električni motori zajednički razvijati snagu od 304 kW, odnosno 413 KS.

Nadalje, nove informacije iz Affalterbacha kažu i da će ovaj automobil s pogonom na sva četiri kotača težiti oko 1300 kg, što je nešto više od ranijih predviđanja, a električni dio pogonskog sklopa će mu omogućiti električnu autonomiju od oko 50 km.

Dodajmo i da će proizvodna serija ovog automobila navodno biti ograničena na 300 primjeraka, a kupcima će biti dostupno njih 275. Do sada je navodno zakapareno već njih 225, a cijena svakog od njih će se kretati oko 2,275 milijuna Eura.

Mercedes je iza zatvorenih vrata odabranoj skupini ljudi već predstavio ovaj automobil na ženevskom auto salonu, a jedan od sretnika koji ga je imao prilike vidjeti, jer je već uplatio polog, ovaj automobil opisuje kao “istinski ludu stvar, ekstremnu u svakom pogledu”.

YouTube MP3 - Hotmail
1