Mercedes-AMG predstavio podvozje modela Project One

Mercedes-AMG predstavio podvozje modela Project One

Na utrci 24 sata Nürburgringa Mercedes je predstavio podvozje, uključujući pogonski sklop svog budućeg sportskog modela koji trenutno nosi naziv Project One. Prema do sada dostupnim informacijama ovaj će hibridni sportaš s F1 korijenima biti prava “bomba”, a priložene fotografije govore tome u prilog.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, srce ovog automobila je dorađeni i prilagođeni F1 1,6-litreni V6 uparen s turbopunjačem uz kojeg dolazi električni motor koji će jamčiti da turbo u svakom trenutku benzinskom motoru pruži svoj maksimum. Ovaj dio pogonskog sklopa, zajedno s električnim motorom povezenim s koljenastim vratilom, će biti zadužen za pokretanje stražnjih kotača. S druge strane, za pokretanje prednje osovine tu su još dva električna motora.

Očekuje se da će se snaga benzinca kretati oko 730 KS, no kombinirana snaga cjelokupnog pogonskog sklopa bi trebala biti veća od 1000 KS. U Mercedesu su još ranije otkrili kako će se 1.6 zavrtjeti do 11000 o/min (F1 do 14000 o/min), brzina vrtnje u praznom hodu će biti 2000 o/min (F1 4000 o/min), a da je očekivani životni vijek spomenutog ovog oko 50.000 km.

Nadalje, na slikama se posebno ističu napredni Multilink ovjes te veliki krovni usisnik zraka za hlađenje pogonskog sklopa izrađen od ugljičnih vlakana i sl.

Dodajmo i da je potvrđeno da je svih 275 planiranih primjeraka već prodano i to za cijenu od 2,25 milijuna Eura, prije poreza i raznih drugih davanja. Automobil će biti dostupan isključivo u izvedbi s upravljačem na lijevoj strani, a službena premijera će se održati na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu. Sve isporuke bi trebale biti obavljene do 2020, a prve bi trebale započeti do kraja iduće godine.

1