Mercedes-AMG predstavio limuzinski A 35 Sedan

Mercedes-AMG predstavio limuzinski A 35 Sedan

Mercedes je upravo objavio prve fotografije, video zapis i podatke o svojoj novoj sportskoj limuzini. Riječ je o modelu Mercedes-AMG A 35 4Matic s kojim će ovaj njemački proizvođač, prema vlastitim navodima, ciljati na mlađe kupce koji ulaze u svijet premium njemačkih AMG limuzina.

Kao i istovrsnu hatchback izvedbu limuzinski A 35 također pokreće 2,0-litreni turbo 4-cilindrični benzinski motor snage 305 KS te najvećeg okretnog momenta od 400 Nm. Pogonski je stroj uparen sa 7-stupanjskim AMG Speedshift mjenjačem s dvije spojke te naprednim 4Matic sustavom pogona na sva četiri kotača.

Njihova kombinacija će biti dovoljna za ubrzanje do 100 km/h za manje od 5 sekundi te dostizanje elektronički ograničene brzine od 250 km/h.

Vozačima će biti dostupno pet različitih programa načina rada pogonskog sklopa: Slippery, Comfort, Sport, Sport + i Individual. Njihovim izborom vozač će podešavati nekoliko ključinih značajki rada automobila, uključujući odziv motora, rad mjenjača, podešenje ovjesa i sl. Ime svakog navedenog načina rada govori samo za sebe kako je automobil podešen pa samo dodajmo da će načina rada Individual omogućiti vozaču podešenje automobila svojim preferencijama.

Za zaustavljanje će se pobrinuti snažniji kočnički sustav. Konkretnije, sprijeda se nalaze 4-klipna kočnička kliješta te diskovi promjera 350 mm, dok su otraga ugrađena 1-klipna kliješta s diskovima promjera 330 mm.

Za veću stabilnost će se pobrinuti opcijski sustav AMG Ride Control koji vozaču nudi tri načina podešenja ovjesa. Također, nudi i mogućnost automatskog podešenja svakog kotača posebno kako bi odgovorio na sve potrebe trenutnog načina vožnje i uvjeta na prometnici.

Poput hatchbacka i limuzinski A 35 će se od standardne ponude razlikovati raznim sportskim dodacima. Između ostalog tu su prednji spliter, set standardnih 18-colnih kotača, manji spojler na poklopcu prtljažnika, stražnji difuzor, novi završeci ispuha te razni ukrasni elementi.

Također, kupcima se nude opcijski paketi AMG Aerodynamics i AMG Night. Prvi dodatno unaprjeđuje aerodinamička svojstva vozila, a drugi dolazi s nekoliko novih ukrasnih crnih elemenata. U opcijskoj opremi se nalaze i 19-colni kotači.

Unutrašnjost se može pohvaliti sportskim AMG-ovim više-funkcijskim upravljačem s ručicama za izmjenu stupnjeva prijenosa, posljednjom izvedbom infotainment sustava MBUX, digitalnom instrumentnom pločom i sl, kao i raznim drugim ukrasnim značajkama.

Za sada nema službenih potvrda kada će se oaj model naći u prodaji, no to će se zasigurno dogoditi najkasnije u drugoj polovici ove godine. Premijera ovog automobila će se pak odigrati na ovogodišnjem izdanju auto salona u New Yorku sredinom travnja.

Podijeli:
1