Mercedes-AMG predstavio GT R Roadster

Mercedes-AMG predstavio GT R Roadster

Mercedes-AMG će na ženevskom auto salonu službeno predstaviti cabrio izvedbu najsnažnije verzije modela GT, odnosno GT R Roadster. Ovaj će model svojim kupcima ponuditi gotovo identične performanse, no uz nezaboravno iskustvo otvorenog krova i vjetra u kosi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Glavna razlika u odnosu na coupe je dakako njegov sklopivi krov. Točnije, radi se o električno sklopivom troslojnom platnenom krovu s laganom konstrukcijom većinom napravljenom od aluminija, magnezija i čelika. Od pojedinih detalja još se ističu crna kućišta retrovizora, žuta kočnička kliješta da 19 i 20-colni kotači.

U unutrašnjosti vozača i putnike će dočekati poznata kokpit s 12,3-inčnom digitalnom instrumentnom pločom te 10,25-inčni središnji zaslon infotainmenta. Također, tu su i sportski upravljač te sportska sjedala s Nappa presvlakama, razni ukrasni elementi, kvalitetni materijali te broj konkretnog primjerka na središnjem stupu prednje armature. Bogata serijska i opcijska oprema se podrazumijevaju, a kupcima će biti dostupna i grijana i hlađena sjedala, sustav AirScarf (zračni šal) za grijanje vrata i sl.

Poput coupea, GT R Roadster pokreće 4,0-litreni bi-turbo V8 snage 430 kW, odnosno 585 KS te najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. Pogonski je stroj uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke koji će omogućiti ovom automobilu ubrzanje do 100 km/h za 3,6 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi 317 km/h.

Nadalje, ovaj je automobil opremljen sportskim ovjesom, sustavom upravljanja stražnjim kotačima, elektronički nadziranim diferencijalom s blokadom proklizavanja, titanskim ispuhom i sl. Također, tu je i sustav aktivne aerodinamike koji dodatno može povećati downforce kako bi automobil još kvalitetnije prianjao uz cestu.

Proizvodnja ovog automobila će biti ograničena na 750 primjeraka, a cijena će postati poznata nešto kasnije bliže datumu lansiranja. Na kraju dodajmo kako je u pripremi i Black Series izvedba modela GT, no za sada nije poznato kada će stići na tržište.

YouTube MP3 - Hotmail
1