Mercedes-AMG predstavio GLC 63 i GLC 63 Coupé

Mercedes-AMG predstavio GLC 63 i GLC 63 Coupé

Mercedes je pred premijeru koja će e za nekoliko dana održati na ovogodišnjem auto salonu u New Yorku predstavio modele GLC 63 i GLC 63 Coupé koje će pokretati 4,0-litreni bi-turbo V8 pogonski stroj u dvije verzije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, u standardnoj će verziji spomenuti motor razvijati snagu od 476 KS te najveći okretni moment od 650 Nm, dok će u snažnijoj S izvedbi ovaj pogonski stroj razvijati snagu od 510 KS te najveći okretni moment od 700 Nm.

Svi modeli će biti standardno opremljeni AMG-ovim 9-stupanjskim MCT mjenjačem te 4Matic+ sustavom pogona na sva četiri kotača. Zahvaljujući svemu navedenom ovi će modeli do 100 km/h ubrzavati za 4, odnosno za 3,8 sekundi u S izvedbi, dok će im najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Nadalje, ovi će modeli biti opremljeni AMG Dynamic Select sustavom koji će vozaču nuditi podešenje između nekoliko načina rada pogonskog sklopa i karakteristika automobila: Comfort, Sport, Sport+, Individual te Race u kojem su svi parametri podešeni za maksimalne performanse. Također, tu su i novi podesivi ovjes (s podešenjima Comfort, Sport i Sport+) te sportski upravljač (s modovima Comfort i Sport).

AMG-ove izvedbe će se od standardne opreme razlikovati novom Panamericana maskom motora preuzetom iz AMG GT-a, novim branicima, krovnim spojlerom, novim završecima ispušnog sustava, standardnim 19-colnim naplacima dimenzija 235/55 sprijeda i 255/50 otraga, odnosno 20-colnim naplacima i gumama dimenzija 265/45 sprijeda i 295/40 otraga u S izvedbi. Pored toga tu je i nekoliko ukrasnih elemenata te različitih dorada interijera gdje se posebno ističu unaprijeđena instrumentna ploča, nove presvlake, sportska sjedala i sl. Dakako, kupcima će biti dostupe i mnoge mogućnosti personalizacije.

Službena premijera ovih automobila će se održati tijekom sljedećeg tjedna u New Yorku, a prodaja bi trebala započeti u drugoj polovici ove godine.

1