Mercedes-AMG predstavio CLA 45 Shooting Brake

Mercedes-AMG predstavio CLA 45 Shooting Brake

Ljubitelji snažnih karavana su dobili još jedan model s kojim mogu utažiti svoju strast za brzim automobilom u praktičnom pakiranju. Mercedes-AMG je predstavio još jedan high-performance automobil iz svoje kompaktne linije, a ovaj put je riječ o novom CLA 45 Shooting Brake.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Po poklopcem motora se nalazi 2,0-litreni 4-cilindrični turbo (M139) pogonski stroj snage 285 kW, odnosno 387 KS te najvećeg okretnog momenta od 480 Nm. Radi se dakako o motoru koji se može pronaći u modelima A 45 i CLA 45. S njim su standardno upareni 8-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke te 4Matic+ pogon na sva četiri kotača s Drift načinom rada. Njihova kombinacija omoguće ubrzanje do 100 km/h za 4,1 sekundu, dok je najveća brzina elektronički ograničena na 250 km/h.

Oni kojima to neće biti dovoljno mogu odabrati izvedbu CLA 45 S. Nju pokreće snažnija izvedba spomenutog motora koja razvija snagu od 310 kW, odnosno 421 KS te najveći okretni moment od 500 Nm. Zahvaljujući ovom unaprjeđenju za ubrzanje do 100 km/h je potrebno ravno 4 sekunde, dok je brzinsko ograničenje podignuto na 270 km/h.

Izvedbe modela CLA 45 Shooting Brake se mogu pohvaliti krućom šasijom, unaprijeđenim ovjesom, elektro-mehaničkim upravljačem, snažnijim kočničkim sustavom, sustavima AMG Torque Control, AMG Dynamic Select i sl.

Što se vanjskog dizajna tiče ovaj automobil također slijedi stope A 45 i CLA 45. Najuočljivija razlika u odnosu na seriju 35 čini Panamericana maska motora. Tu je i agresivni aero paket te novi završeci ispušnog sustava. U unutrašnjosti vozača i putnike čekaju nove presvlake, sportska sjedala, razni ukrasni elementi i sl. Također, obje verzije su opremljene MBUX infotainmentom s posebnim AMG prikazom, digitalnom instrumentnom pločom i sl.

Cijene još uvijek nisu poznate.

1