Mercedes-AMG potvrdio – stiže hibrid snage 815 KS

Mercedes-AMG potvrdio – stiže hibrid snage 815 KS

Prije nego je Mercedes-AMG predstavio produkcijski GT 4-Door Coupe isti je model bio najavljen studijom AMG GT, a u taj je model bio ugrađen hibridni pogonski sklop snage 600 kW, odnosno 815 KS. Sada stiže službena potvrda ranijih nagađanja kako će taj pogonski sklop postati dostupan kupcima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Riječ je dakle o pogonskom sklopu čiju osnovu čini 4,0-litreni bi-turbo V8 uparen s električnim motorom, a AMG-ov šef Tobias Möers je rekao da će ovaj pogon “jednog dana” stići u serijsku proizvodnju, no za sada nije htio ulaziti u detalje kada će se to točno dogoditi. Ipak rekao je kako je prilagodba za serijsku proizvodnju upravo u tijeku.

Nadalje, Möers nije potvrdio ni u koji će se model ovaj pogonski sklop ugraditi, no za vjerovati je da je upravo 4-Door GT prvi kandidat. Möers je dodao i da će AMG-ovi stručnjaci razviti lakšu bateriju, dodatno smanjiti masu vozila značajnijom upotrebom ugljičnih vlakana te posebnu pažnju posvetiti zvučnoj kulisi ovog vozila koje bi trebalo dobiti i električne turbopunjače.

Nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

1