Mercedes-AMG – posljednji teaseri za Project One

Mercedes-AMG – posljednji teaseri za Project One

Kako nam je već otprije poznato Mercedes-AMG će na predstojećem frankfurtskom auto salonu predstaviti svoj novi sportski model koji trenutno nosi naziv Project One. U osnovi frankfurtski će primjerak biti pretprodukcijski model koji se vrlo vjerojatno neće previše razlikovati od konačne izvedbe.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Mercedes-AMG nam je do sada u više navrata najavljivao skoru premijeru ovog modela, a danas vam donosimo dva vjerojatno posljednja teasera. Na jednom vidimo dio kokpita, odnosno po prvi put nam je AMG dao uvid u unutrašnjost ovog automobila, a drugi nam gotovo u potpunosti otkriva izgled stražnjeg kraja.

Posebno se ističe krovni usis zraka, izostanak stražnjeg prozora koji je zamijenjen otvorima za hlađenje, veliki središnje smješteni završetak ispušnog sustava s tri cijevi, jednom velikom središnjom i dvije dodatne manje cijevi prema uzoru na F1.

Naime, Project One će pokretati pogonski sklop izravno preuzet iz mercedesovog F1 programa, odnosno riječ je o hibridnom pogonu 1,6-litrenim turbo V6 benzincem te KERS-om. Ukupna snaga ovog pogonskog sklopa će se vjerojatno kretati iznad 1000 KS, dok će mu masa biti tek nešto veća od jedne tone, a najveća brzina će mu prelaziti 350 km/h. Benzinac će pokretati stražnje kotače, a električni motori prednje pa će se raditi o modelu s pogonom na sva četiri kotača.

Na kraju dodajmo da Mercedes-AMG planira proizvesti 275 primjeraka ovog modela, no svi su navodno već prodani. Premijera konačne produkcijske verzije se očekuje tijekom sljedeće godine, dok bi proizvodnja, kao i prve isporuke trebale započeti tijekom 2019. Recimo i kako bi Project One trebao biti legalan za svakodnevnu upotrebu na običnim prometnicama.

YouTube MP3 - Hotmail
1