Mercedes-AMG posljednji put najavio GT4

Mercedes-AMG posljednji put najavio GT4

Mercedes-AMG će na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti svoj novi model za sada nepoznatog imena. Riječ je tzv. coupeu sa četvorim vratima, odnosno limuzinskoj izvedbi modela GT pa su ga mnogi nazvali GT4, no službenih potvrda za to još uvijek nema.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ono što znamo je da je ovaj automobil najavljen prošlogodišnjom studijom GT, također predstavljenom u Ženevi te da se produkcijski model od njega vanjskim dizajnom neće pretjerano razlikovati, a to možemo donekle vidjeti i na najnovijim te ranije objavljenim teaserima priloženim uz ovu vijest.

Kako bi se izbjeglo preklapanje između CLS-a, koji je začetnik trenda kupeovskih limuzina, i ovog noviteta iz ponude bi trebao otpasti CLS 63, a vrh ponude CLS-a će ubuduće činiti CLS 53 s 3,0-litrenim V6 bi-turbo motorom. GT4 bi pak trebao pokretati 4,0-litreni bi-turbo V8, a njegova konačna snaga trenutno nije poznata. Naime, u E 63 razvija 571 KS, a u E 63 S 612 KS pa će se u i GT4 snaga otprilike kretati u tom rasponu.

Ranije glasine su govorile o hibridnoj verziji koja bi uz dodatni električni motor mogla razvijati snagu od preko 800 KS, no službenih potvrda serijske proizvodnje te izvedbe još uvijek nema. U svakom slučaju uskoro ćemo saznati više.

Podijeli:
1