Mercedes-AMG otvoren za nasljednika modela SLS Electric Drive

Mercedes-AMG otvoren za nasljednika modela SLS Electric Drive

Šef Mercedes-AMG-a Tobias Möers je u svom posljednjem intervjuu potvrdio kako postoji mogućnost lansiranja novog high-performance električnog automobila. Möers nije ulazio u detalje, no istaknuo je kako je SLS Electric Drive bio “vrlo poseban automobil” na kojeg je on još uvijek ponosan.

Kada tome dodamo da su nedavno viđeni neobični testni primjerci SLS Electric Drivea za zaključiti je kako Mercedes-AMG sprema novitet u srodstvu s tim modelom. Podsjetimo, SLS Electric Drive je predstavljen 2012. u Parizu, a početna cijena mu se kretalo oko 420.000 Eura.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj se model nije pokazao pretjerano popularnim, no tržište se od tada u pogledu električno pokretanih vozila značajno izmijenilo. Möers kaže da se rastuću važnost električnih automobile ne smije ignorirati, odnosno kako je potrebno imati ovako pokretane automobile u svakom segmentu pa tako i kada je riječ o sportskim modelima.

Novitet bi imao veću autonomiju, još bolje performanse te nižu cijenu, a time i, za očekivati je, i puno veću popularnost kod kupaca. Nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

Podijeli:
1