Mercedes-AMG osvježio C 63

Mercedes-AMG osvježio C 63

Tijekom prošlog tjedna smo vas izvijestili kako će Mercedes u New Yorku predstaviti facelift standardnih izvedbi C klase Coupe i Cabriolet, a isti je salon iskorišten i za premijeru osvježene verzije modela C 63 i C63 S.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novosti na ovim modelima nisu velike, a izvana su primjetni nova maska motora, redizajnirani otvori za usis zraka, širi lukovi blatobrana, novi stražnji difuzor, dotjerani branici, izmijenjeni završeci ispuha te novi 18 i 19-colni naplaci kao i druge dorade aero paketa.

Dakako, dotjeran je i interijer ovog automobila, a tu posebno mislimo na novi više-funkcijski upravljač s Touch Control komandama, dostupnost 12,3-inčna digitalne instrumentne ploče, središnjeg zaslona infotainment sustava veličine 7 i 10,25 inča, a tu su i nove presvlake te razni ukrasni elementi.

Ovaj model i dalje pokreće 4,0-litreni bi-turbo V8 snage 476 KS, odnosno 350 kW te najvećeg okretnog momenta od 650 Nm, tj. u S izvedbi razvija snagu od 510 KS, odnosno 375 kW te najveći okretni moment od 700 Nm. Dok se motor nije mijenjao promjene su nastupile kod mjenjača, odnosno sada je tu AMG-ov Speedshift MCT 9G koji će omogućiti brže izmjene stupnjeva prijenosa što će omogućiti ubrzanje do 100 km/h u s verziji za manje od 4 sekunde, dok je najveća brzina ograničena na 290 km/h.

Pored mjenjača dorađen je i prilagodljivi ovjes s novim AMG Ride Control sustavom nadzora, novost čine i unaprijeđeni stražnji diferencijal s blokadom proklizavanja, sustav AMG Dynamics koji nudi šest načina rada pogonskog sklopa i sl.

Podijeli:
1