Mercedes-AMG najavio Project One

Mercedes-AMG najavio Project One

Već je otprije poznato kako će Mercedes-AMG na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu predstaviti svoj novi tzv. hiperautomobil, a sada je objavljen novi teaser ovog modela s kojim je to još jednom potvrđeno.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, ovaj automobil za sada nosi oznaku Project One te nije poznato je li riječ o radnom nazivu ili će se ovo ime zadržati do dolaska produkcije izvedbe na tržište. Iz Mercedesa su još ranije rekli da će frankfurtski izložak biti pretprodukcijski model, no za očekivati je da se neće puno razlikovati od konačne verzije.

O samom vozilu sa sada znamo da će ga pokretati hibridni pogonski sklop preuzet iz Formule 1 te dorađen za cestovnu upotrebu. Osnovu će dakle činiti 1,6-litrenu turbo motor potpomognut električnim motorima koji će pokretati prednje kotače. Očekuje se snaga veća od 1000 KS, a zahvaljujući i vrhunskim aerodinamičkim sposobnostima te maloj masi, do 1300 kg, Project One će ostvarivati vrhunska ubrzanja te dostizati najveću brzinu veću od 350 km/h.

Konačna verzija ovog dvosjeda bi trebala biti predstavljena tijekom sljedeće godine kada se očekuju i prve isporuke. Cijela proizvodna serija od 275 primjeraka je navodno već rasprodana, a cijena svake jedinice se kreće oko 2,5 milijuna Eura.

YouTube MP3 - Hotmail
1