Mercedes-AMG najavio GT4

Mercedes-AMG najavio GT4

Mercedes-AMG je objavio teasere svog novog modela koji će službenu premijeru imati na skorašnjem ženevskom auto salonu. Riječ je o modelu GT4 (ime još uvijek nije služben potvrđeno), odnosno o sportski nastrojenoj limuzini koja će u osnovi biti praktičnija izvedba GT Coupea.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Trenutno se provode posljednja testiranja ovog vozila i ovdje priložene fotografije su upravo otuda. Iako je automobil još uvijek prekriven zaštitnom folijom jasno se daju vidjeti utjecaju modela GT, tzv. Panamericana maska motora, dinamična svjetla, niska linija krova koja podsjeća na CLS i sl. Stražnji kraj je pak u potpunosti novi, a posebno se ističu završeci ispušnih cijevi.

Iz Mercedesa je još ranije potvrđeno da će utjecaj najavne studije biti vrlo velik, odnosno da se produkcijska verzija tek neznatno odmaknula od nje što je za svaku pohvalu.

Kako bi se izbjeglo preklapanje između CLS-a i ovog noviteta iz ponude bi trebao otpasti CLS 63, a vrh ponude CLS-a će ubuduće činiti CLS 53 s 3,0-litrenim V6 bi-turbo motorom. GT4 bi pak trebao pokretati 4,0-litreni bi-turbo V8, a njegova konačna snaga trenutno nije poznata. Naime, u E 63 razvija 571 KS, a u E 63 S 612 KS pa će se u i GT4 snaga otprilike kretati u tom rasponu.

Ranije glasine su upućivale na hibridnu verziju koja bi uz dodatni električni motor mogla razvijati snagu od preko 800 KS, no službenih potvrda još uvijek nema.

Podijeli:
1