Mercedes-AMG predstavio CLA 35

Mercedes-AMG predstavio CLA 35

Svega dva tjedna nakon što je Mercedes-AMG predstavio novu sportsku limuzinu A 35, Nijemci su odradili i online premijeru još jedne manje i sportski nastrojene limuzine. Ovaj put je riječ o modelu CLA 35.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Mercedes-AMG CLA 35 je s tehničke strane bliski srodnik modelu A 35 Sedan pa je od njega posudio i 4-cilindrični 2,0-litreni turbo motor snage 225 kW, odnosno 306 KS te najvećeg okretnog momenta od 400 Nm. Pogonski je stroj uparen sa 7-stupanjskim Speedshift automatskim mjenjačem s dvije spojke te AMG Performance 4Matic sustavom pogona na sva četiri kotača. Njihova kombinacija rezultira ubrzanjem do 100 km/h za 4,9 sekundi, dok je najveća brzina elektronički ograničena na 250 km/h.

Ostale tehničke novosti uključuju dodatno povećanu torzijsku krutost vozila koja je postignuta umetanjem nove aluminijske ploče ispod motora potpomognute s dva dijagonalna ojačanja. Tu su i dotjerani ovjes, unaprjeđeni upravljač i snažnije kočnice koje dolaze sa 4-klipnim kliještima i diskovima promjera 350 mm sprijeda te 1-klipnim kliještima i diskovima promjera 330 mm otraga. Kupcima će biti dostupno i nekoliko elemenata opcijske opreme s kojima će dodatno unaprijediti vozna svojstva ovog automobila.

Sportski duh se očituje i na vanjštini te u uređenju interijera ovog automobila. Prije svega vrijedi spomenuti novi aero paket, AMG Line masku motora s kromiranim detaljima, novi difuzor, sportski ispuh, mali stražnji spojler, aerodinamički optimizirane 18 i 19 colne alu naplatke i sl. Unutrašnjost se može pohvaliti novim upravljačem s ručicama mjenjača, presvlakama, kao i raznim ukrasnim elementima. Tu je i bogata oprema, a vrijedi istaknuti digitalnu instrumentnu ploču te 10,25-inčni središnji zaslon infotainmenta.

Mercedes-AMG CLA 35 će prvi javni nastup odraditi u New Yorku sljedećeg tjedna na ovogodišnjem izdanju tamošnjeg auto salona. Europski kupci će ga u prodajnim salonima vidjeti tijekom kolovoza.

Podijeli:
1