Mercedes-AMG još jednom najavio GT4

Mercedes-AMG još jednom najavio GT4

Mercedes-AMG će na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti svoj novi model. Riječ je o modelu kojeg trenutno nazivamo GT4, no službeno ime mu još uvijek nije potvrđeno.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U osnovi je riječ o tzv. coupeu sa četvorim vratima koji je ranije najavljen konceptnim modelom GT s prošlogodišnjeg ženevskog auto salona. Prema ranijim izvještajima produkcijski se model neće pretjerano razlikovati od spomenute studije, a donekle to možemo vidjeti i na ovim fotografijama još uvijek zaštitnim naljepnicama obloženog automobila.

Kako bi se izbjeglo preklapanje između CLS-a i ovog noviteta iz ponude bi trebao otpasti CLS 63, a vrh ponude CLS-a će ubuduće činiti CLS 53 s 3,0-litrenim V6 bi-turbo motorom. GT4 bi pak trebao pokretati 4,0-litreni bi-turbo V8, a njegova konačna snaga trenutno nije poznata. Naime, u E 63 razvija 571 KS, a u E 63 S 612 KS pa će se u i GT4 snaga otprilike kretati u tom rasponu.

Ranije glasine su upućivale i na hibridnu verziju koja bi uz dodatni električni motor mogla razvijati snagu od preko 800 KS, no službenih potvrda serijske proizvodnje te izvedbe još uvijek nema. U svakom slučaju uskoro ćemo saznati više.

Podijeli:
1