Mercedes-AMG: još jedan teaser budućeg superautomobila

Mercedes-AMG: još jedan teaser budućeg superautomobila

Već smo vas u par navrata izvijestili kako Mercedes-AMG priprema novi tzv. superautomobil, a proizvođač je do sada koristio razne prigode za najave ovog automobila. Posljednja je bila lasvegaški CES na kojem je prikazan priloženi teaser (za sada drugi) ovog vozila na kojem možemo vidjeti dio njegovog stražnjeg kraja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj automobil će razvijati snagu od oko 1000 KS te težiti oko 1000 kg. Konkretnije, pokretat će ga iz F1 bolida preuzet i za cestovnu upotrebu prilagođen pogonski sklop, a temeljit će se na monocoqueu od ugljičnih vlakana. Prema sadašnjim saznanjima ovaj će model do 100 km/h ubrzavati za oko 2,5 sekunde, dok bi mu se najveća brzina trebala kretati oko 355 km/h.

Recimo i kako bi trebalo biti proizvedeno između 200 i 300 primjeraka budućeg Mercedes-AMG-ovog superautomobila, a prve isporuke se očekuju tijekom 2018. Premijera će se najvjerojatnije održati na frankfurtskom salonu sljedeće jeseni. Cijena? Nepoznata, no pojedini izvori spominju vrtoglavih 2,5 do 3,5 milijuna Eura. Unatoč tome cijela serija je navodno već gotovo rasprodana.

Podijeli:
1