Mercedes-AMG GT2 PRO – unaprijeđena zvijer iz Affalterbacha

Mercedes-AMG GT2 PRO – unaprijeđena zvijer iz Affalterbacha

Perjanice ponude iz radionice AMG-a sportski je model za trkaću stazu, GT2 PRO, najsnažniji je dosad i nudi najvišu snagu od čak 750 KS. Izgledom će zasigurno plijeniti pozornost gdje god da se pojavi

Mercedesov odjel za prerade i ograničena izdanja najsnažnijih i najluksuznijih modela predstavio je svoj najnoviji uradak, najsnažniji model do sada. Mercedes-AMG GT2 PRO nasljednik je lanjskog modela Mercedes-AMG GT2, no prerađen je kako bi donio još više snage i bolje performanse na stazi. Zbog tih preinaka nije homologiran niti za trkaću stazu (tj. službeno sudjelovanje u utrkama), a kamoli za cestu. Iz Mercedesa kažu da je namijenjen isključivo uživanju na zatvorenim pistama, gdje će ga voziti entuzijasti željni iznimnih doživljaja. Dodali bismo – i oni dubokog džepa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Mercedes-AMG GT2 PRO dobio je novu značajku na upravljaču, tipku Push2Pass, koja uključuje mod za prestizanje. Njezinim aktiviranjem vozaču se na raspolaganje stavlja maksimalna snaga motora od čak 750 KS, koju je u stanju, doduše nakratko, isporučiti ugrađeni 4-litreni V8 biturbo motor. Redovna snaga mu je “samo” 707 KS. Ona se na kotače prenosi 6-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem prilagođenih prijenosnih omjera. Stražnja je osovina s pogonom spojena vratilom od ugljikovih vlakana.

Ono što će vjerojatno najviše izdvojiti ovaj model od sličnih jest njegov izgled. Elementi od ugljikovih vlakana, redizajnirani spojleri i stražnje krilo, dvobojni 18-colni naplaci te tvornički standardna mat siva boja – optički je paket koji je nemoguće ne zamijetiti. Manje preinake uvedene su i u kabinu. Ističu se novi središnji ekran, lakirana središnja konzola te luksuzno prošivena sjedala. Zanimljivo, dio serijske opreme je i nešto što na trkaćoj stazi nije toliko uobičajeno – klimatizacijski uređaj.

Ovaj model je i očekivano skuplji od prethodnika, pa će umjesto početne cijene od 409.000, koštati (neto, bez poreza i dodataka) 479.000 eura. Kupci dobivaju i poseban pokrov za zaštitu vozila te potpuno personalizirano trkaće odijelo, načinjeno po mjeri, zajedno s kacigom, cipelama i rukavicama.

YouTube MP3 - Hotmail
1