Mercedes-AMG GT V8 coupé s preko 600, a na struju i do 1.000 KS

Mercedes-AMG GT V8 coupé s preko 600, a na struju i do 1.000 KS

Novi Mercedesov GT coupé model s 4 vrata osvježen je u odnosu na prethodnu generaciju, a već se šuška i o daleko snažnijoj potpuno električnoj varijanti, koja bi se mogla pojaviti 2025. godine

Mercedes je s krajem listopada objavio dostupnost svojeg novog, u AMG-u dorađenog GT coupé modela s 4 vrata i moćnim V8 motorima. Mercedes-AMG GT coupé dolazi u dvije varijante, obje s četverim vratima i V8 motorima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Mercedes-AMG GT 63 4MATIC+, snage 585 KS i ubrzanja do 100 km/h za 3,4 sekunde, uz najvišu brzinu 300 km/h, košta početnih 168.000 eura. Još snažnija varijanta, GT 63 S 4MATIC+, donosi čak 639 KS, ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,2 sekunde i najvišu brzinu od 315 km/h, a košta najmanje 185.000 eura (cijene su za njemačko tržište).

U odnosu na prethodnu inačicu, ova donosi tek dvije veće promjene. Redizajniran je prednji kraj, što uključuje novu masku, rešetku i odbojnik, s naglašenijim otvorima za usis zraka. Druga značajna promjena tiče se unutrašnjosti, a uključuje elektrificirani krovni prozor te bežične punjače mobitela, ugrađene za korištenje kako na prednjim, tako i na stražnjim sjedalima.

Tu su i standardno MBUX sučelje, 9-stupanjski SPEEDSHIFT MCT mjenjač, pogon na 4 kotača, zračni ovjes, zakretna stražnja osovina te elektroničko upravljanje zaključavanjem stražnjeg diferencijala. Nudi se i desetak opcija dodatne opreme, od aerodinamičkog paketa, vizualnog s ugljikovim vlaknima, sportskim sjedalima i slično. Cijene im variraju od tisuću pa do preko sedam tisuća eura.

No, da ne bi sve stalo samo na moćnim benzinskim V8 motorima, u Mercedes-AMG-u navodno već rade i na potpuno električnoj inačici ovog luksuznog GT coupéa. Ona će, prema navodima Autocara, umjesto benzinaca dobiti četiri potpuno nova elektromotora. Svaki od njih teži tek 24 kilograma, a stvara oko 480 KS. Takvi motori, zajedno s ostalim modernim tehnologijama, u budući će GT coupé donijeti oko 1.000 KS, što je usporedivo s najatraktivnijim modelom ove marke trenutačno – hiperautomobilom AMG One, koji ima hibridni pogon iz Formule 1. Ovaj bi model u ponudu mogao stići 2025. godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1