Hotmail, gmail log in, fb log in'

Mercedes-AMG GT snage oko 800 KS

Mercedes-AMG GT snage oko 800 KS

Podsjetimo, Mercedes-AMG je na ovogodišnjem ženevskom auto salonu predstavio atraktivnu studiju GT4, a nedugo zatimo smo saznali kako će se ova priča nastaviti produkcijskim modelom. Sada pak doznajemo da će konačni seriji model biti dostupan i u izvedbi snage od oko 800 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako je ako ćemo vjerovati Autocaru koji se poziva na insajderske izvore koji kažu da će osnovnu verziju pokretati 4.0 V8 bi-turbo snage iznad 600 KS, no kupcima će biti ponuđena i još snažnija hibridna izvedba.

Za sada nema konkretnih informacija o tom modelu, no navodno će spomenuti bi-turbo 4.0 V8 u suradnji s električnim motorom isporučivati snagu veću od 800 KS te ubrzavati ovaj automobil do 100 km/h za manje od 3 sekunde.

Snaga i moment će se na podlogu prenositi putem pogona na sva četiri kotača preuzetim iz modela E63. Inače, ovaj će se automobil temeljiti na mercedesovoj modularnoj MRA platformi. Također, u ponudi se može očekivati i bazna 6-cilindrična verzija.

Dolazak hibridne verzija na tržište se očekuje tijekom 2019, dok bi standardni model svjetlo dana trebao ugledati tijekom sljedeće godine.

1