Mercedes-AMG GT sada i u S Roadster izvedbi

Mercedes-AMG GT sada i u S Roadster izvedbi

Mercedes je odlučio proširiti ponudu modela AMG GT s još jednom verzijom. Ovaj put je riječ o izvedbi GT S Roadster koja će se smjestiti u sredini ponude između modela AMG GT Roadster te GT C Roadster.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakako, ovu izvedbu pokreće 4,0-litreni bi-turbo V8 koji se nalazi i u ostatku AMG GT obitelji, no u ovoj verziji isti razvija snagu od 384 kW, odnosno 522 KS i najveći okretni moment od 670 Nm te je uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. Podsjetimo, standardna verzija razvija snagu od 350 kW (476 KS), a GT C Roadster snagu od 410 kW (557 KS).

Za ubrzanje do 100 km/h mu je potrebno svega 3,8 sekundi, što je svega 0,1 s sporije od verzije C te 0,2 sekunde brže od standardnog GT Roadstera. Najveća mu brzina iznosi 309 km/h, dakle samo 4 km/h manje od najbrže open-top modela iz linije, odnosno verzije C.

Većina dijelova i opreme je izravno prebačena s druga dva modela, uključujući i platneni sklopivi krov. Unutrašnjost novog Roadstera je također više-manje identična ostatku ponude te dolazi s tek nekoliko zasebnih ukrasnih elemenata i dijelova standardne i opcijske opreme. Primjerice tu su elektronički nadzirani diferencijal s blokadom proklizavanja otraga, prilagodljivi ovjes, sustav podešenja rada pogonskog sklopa s mogućnošću izbora između pet načina rada, opcijske keramičke kočnice, kao i paketi AMG Dynamic Plus, AMG Chrome…

Na pojedinim europskim tržištima je već moguće naručiti ovaj automobila, a prodaja, odnosno isporuke kreću u srpnju.

1