Mercedes-AMG GLB 35 – sedam sjedala i 306 KS

Mercedes-AMG GLB 35 – sedam sjedala i 306 KS

Dan nakon što je predstavljen GLE 53 Coupe, Mercedes-AMG je predstavio i novi GLB 53. Točnije, premijera ovog automobila će se održati na predstojećem frankfurtskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

GLB 35 je high-performance crossover, odnosno SUV kojega pokreće 2,0-litreni 4-cilindrični turbo benzinac snage 225 kW, odnosno 306 KS te najvećeg okretnog momenta od 400 Nm. S motorom je uparen 8-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke te AMG Performance 4Matic sustav pogona na sva četiri kotača. Njihova suradnja će omogućiti ovom GLB-u da do 100 km/h ubrza za oko 5,2 sekunde, dok će mu najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Od ostalih tehničkih detalja svakako valja izdvojiti AMG-ov ovjes koji će povećati stabilnost i sigurnost vozila pri višim brzinama i u zavojima te dostupnost opcijskog AMG Ride Control ovjesa. Tu su i dorađeni progresivni upravljački sustav, kao i snažnije kočnice s prednjim diskovima promjera 350, odnosno stražnjim diskovima promjera 330 mm.

Kako se i može očekivati od jednog AMG modela, GLB 35 je prošao kroz sportski makeover. Drugim riječima, GLB je opremljen paketom AMG Line i novom Panamericana maskom. Tu su i agresivniji aero paket te novi završeci ispuha, kao i novi set naplataka veličine između 19 cola. Kupci će moći dodatno personalizirati vozilo raznim ukrasnim elementima, primjerice AMG-ovom Night paketom te naplacima veličine do 21 cola.

Uređenje prednje armature i dobrog dijela interijera je preuzeto iz ostalih modela pod oznakom 35. Glavne značajke su digitalna instrumentna ploča te infotainment MBUX, Nappa presvlaka upravljača, Artico/Dinamica presvlake sportskih sjedala i sl. Također, kupci će moći izabrati i treći red sjedala pa će se u njihovo vozilo moći smjestiti do sedam putnika. Nadalje, dostupan je i bogat popis opcijske opreme poput dvobojnih kožnih presvlaka, AMG Performance upravljač i sl.

Za sada cijene ostaju nepoznatima, no s obzirom da će se GLB 53 na europskim tržištima pojaviti uskoro, na njih nećemo dugo čekati. Naime, prodaja će krenuti ili krajem ove ili početkom iduće godine.

Podijeli:
1