Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake – praktično i brzo

Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake – praktično i brzo

Mercedes nastavlja sa širenjem svoje kompaktne AMG ponude, a posljednji novitet je CLA 35 Shooting Brake. Riječ je o automobilu koji cilja na kupce željne kompaktnog i praktičnog, a opet high-performance vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S obzirom na svoju shooting brake karoserijsku verziju te 2,0-litreni 4-cilindrični turbo motor snage 225 kW, odnosno 306 KS i najvećeg okretnog momenta od 400 Nm ovaj CLA će biti idealan automobil baš za takve kupce. Odličnim performansama će pripomoći i 7-stupanjski AMG Speedshift DCT 7G automatski mjenjač s dvije spojke kao i standardni AMG Performance 4Matic pogon na sva četiri kotača.

Sve u svemu ovaj će karavan do 100 km/h ubrzati za 4,9 sekundi, dok će mu najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h. Prosječna potrošnja će se kretati oko 7,5 l/100 km, a emisija CO2 oko 171 g/km.

Od ostalih tehničkih novosti ističu se dodatno osnažena šasija s ciljem povećanja torzijska krutost i čvrstoća, kao i unaprjeđeni AMG ovjes. Tu je i elektro-mehanički sportski upravljač, high-performance kočnički sustav s prednjim 4-klipnim kliještima i diskovima promjera 350 mm.

Pored tehničkih nadogradnji CLA 35 Shooting Brake će se od standardne ponude razlikovati jedinstvenom maskom motora, novim branicima i aero paketom, kao i novim standardnim 18-colnim te opcijskim 19-colnim naplacima. Kupcima će biti dostupne i razne mogućnosti nadogradnje i personalizacije vanjštine vozila, a posebno se ističu paketi AMG Night i AMG Aerodynamics.

Unutrašnjost je u velikoj mjeri prenijeta iz modela CLA 35. Posebno vrijedi izdvojiti dvobojne presvlake, pedale od nehrđajućeg čelika, razne ukrasne elemente, kao i MBUX infotainment s posebnim AMG-ovim prikazom na zaslonima.

Za sada nije poznato kada će krenuti isporuke i kolika će biti cijena, no zainteresirani na te podatke neće dugo čekati.

Podijeli:
1