Mercedes-AMG A 35 potvrđen za Pariz. A 45? Možda

Mercedes-AMG A 35 potvrđen za Pariz. A 45? Možda

Mercedes je ranije ove godine predstavio novu A klasu, potom je taj model stigao i na naše tržište, a tijekom ove jeseni će biti predstavljena barem jedna AMG-ova izvedba. Točnije, stigla je potvrda kako će na predstojećem pariškom auto salonu premijeru imati verzija A 35.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, Mercedes-AMG A 35 će biti model kojeg bi trebao pokretati 2,0-litreni 4-cilindrični turbo benzinski motor uparen sa sustavom EQ Boost. Snaga će mu se kretati oko 300 KS, a najveći okretni moment oko 400 Nm, što će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za oko 5 sekundi, dok će najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Za sada nije sigurno hoće li u Parizu nastupiti i A 45, a riječ je o modelu čiji bi pogonski sklop trebao navodno razvijati snagu od oko 400 KS. U posljednje vrijeme su se mogle čuti i glasine da u Meredesu rade i na izvedbi A 45S, a za sada nije poznato je li riječ o modelu s višom snagom ili možda dodatno dotjeranim voznim sposobnostima, prilagođenom za trkaću stazu i sl.

U svakom slučaju uskoro bi trebali doznati više, a na kraju još recimo da će prodaja modela A 35 započeti u prvoj polovici sljedeće godine, dok bi A 45 (i A 45S) na tržište trebali stići u drugoj polovici 2019.

Podijeli:
1