Mercedes-AMG A 35 kao konkurencija audijevom S3

Mercedes-AMG A 35 kao konkurencija audijevom S3

Već otprije znamo kako će Mercedes uskoro predstaviti novu generaciju A klase (W177). Također, znamo i da će ovaj model biti dostupan u dvije AMG izvedbe pod oznakama A 35 i A 45. Dok će potonji model biti konkurencija audijevom RS3, A 35 će se za naklonost kupaca prvenstveno boriti sa S3 i drugim sličnim modelima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada doznajemo i da će ovaj automobil s pogonom na sva četiri kotača vrlo vjerojatno biti opremljen, odnosno pogonjen tzv. blagim hibridom čiju bi osnovu trebao činiti 2,0-litreni turbo 4-cilindrični benzinski motor iz modela E 350 Coupe i Cabriolet.

Radi se o sustavu s 48-voltnim EQ Boost sustavom koji čini svojevrsni prijelazni korak između konvencionalnih i hibridnih pogonskih sklopova. U spomenutim modelima E klase ovaj pogonski sklop razvija snagu od 300 KS i najveći okretni moment od 400 Nm, uz dodatnih 10 kW za koje je zaslužan EQ Boost, a slično se može očekivati i kod A 35 koji će tako popuniti prazninu između A250 i A 45.

Službena premijera nova A klase se može očekivati Ženevi, A 35 će vjerojatno biti predstavljen u Parizu, dok će A 45 najvjerojatnije stići tijekom 2019.

Podijeli:
1