Merceces-Benz EQC – završio zimska testiranja

Merceces-Benz EQC – završio zimska testiranja

Mercedes je tijekom prošlogodišnjeg ženevskog auto salona predstavio konceptni model Generation EQ. Radilo se o studijskoj najavi skorašnjeg baterijskog električnog mercedesovog modela čiju fotografije možete vidjeti priložene uz ovu vijest.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, radi se o vozilu koje će nositi oznaku EQC i koje će svojim dimenzijama biti vrlo slično GLC-u, no od njega će se razlikovati ne samo svojim električnim motorom, već i posebnim stylingom koji će naglasiti da je riječ o drugačijoj vrsti automobila. Prije svega razlika će biti primjetna na prednjem kraju, odnosno u nova je maska, svjetla i sl, a drugačija je i linija krova te drugi pojedini detalji.

EQC je uspješno testiran na sjeveru Švedske u uvjetima do -35°, a mercedesovi stručnjaci su s njim zajedno testirali i GLC F-Cell, odnosno izvedbu GLC-a pokretanu gorivim ćelijama tj. vodikom. Podaci o performansama za sada nisu poznati, no očekuje se da će EQC imati dva električna motora te da će mu njegove baterije omogućiti autonomiju od oko 500 km.

U Mercedesu tvrde kako se EQC pokazao odličnim te da se vozačima “neće skidati osmjeh s lica” i da je riječ o “dinamičnom i snažnom crossoveru” te da je pred stručnjacima ostao još samo tzv. fine tuning prije lansiranja.

Za sada nije poznato kada će se točno održati premijera ovog automobila, a jedna od mogućnosti je svakako predstojeći ženevski auto salon. Izglednije je pak da će se to dogoditi nešto kasnije s obzirom da je početak prodaje planiran za sljedeću godinu.

Podijeli:
1