McLaren uskoro predstavlja svoj najekstremniji cestovni model

McLaren uskoro predstavlja svoj najekstremniji cestovni model

McLaren je službeno potvrdio kako će 10. prosinca službeno predstaviti svoj novi model iz serije Ultimate, a službeno Britanci ga za sada opisuju kao svoj “najekstremniji cestovni model”. Ukratko riječ je o nasljedniku modela P1 čije će ima javnosti postati poznato tek na ženevskom auto salonu sljedećeg proljeća kada će ovaj model po prvi put postati dostupan široj javnosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj model trenutno nosi oznaku P15, a što se njegovih tehničkih karakteristika tiče one za sada nisu službeno poznate. Ipak pretpostavlja se kako će ga pokretati 3,8-litreni bi-turbo V8 snage oko 800 KS. Zahvaljujući naprednim aerodinamičkim rješenjima i ukupnoj masi od oko 1300 kg jasno je o kakvim će se performansama raditi.

Nedugo nakon njega na tržište će stići BP23 koji će biti “prvi svjetski hyper-GT”. Drugim riječima, bit će luksuzniji nego P15 i pogodniji za dulja putovanja, no unatoč tome svojim će kupcima ponuditi vrhunske performanse. Što se tehničkih karakteristika tiče za sada znamo samo da će ga pokretati hibridni pogonski sklop.

BP23 u McLarenu vide kao nasljednika modela F1 pa je potvrđeno i kako će u putničkoj kabini imati tri sjedala u rasporedu 1+2. Također, imat će tzv. dihedral vrata i krovni otvor za usis zraka. Proizvodnja ovog automobila će biti limitirana na svega 106 primjeraka, prve isporuke su planirane za 2019, a cijena svakog pojedinog primjerka će se kretati iznad 2 milijuna Eura.

Dakako, McLaren je već pronašao kupce za svaki primjerak oba modela, P15 i BP23.

Podijeli:
1