McLaren uskoro predstavlja svoj najekstremniji cestovni model

McLaren uskoro predstavlja svoj najekstremniji cestovni model

McLaren je službeno potvrdio kako će 10. prosinca službeno predstaviti svoj novi model iz serije Ultimate, a službeno Britanci ga za sada opisuju kao svoj “najekstremniji cestovni model”. Ukratko riječ je o nasljedniku modela P1 čije će ima javnosti postati poznato tek na ženevskom auto salonu sljedećeg proljeća kada će ovaj model po prvi put postati dostupan široj javnosti.

Ovaj model trenutno nosi oznaku P15, a što se njegovih tehničkih karakteristika tiče one za sada nisu službeno poznate. Ipak pretpostavlja se kako će ga pokretati 3,8-litreni bi-turbo V8 snage oko 800 KS. Zahvaljujući naprednim aerodinamičkim rješenjima i ukupnoj masi od oko 1300 kg jasno je o kakvim će se performansama raditi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nedugo nakon njega na tržište će stići BP23 koji će biti “prvi svjetski hyper-GT”. Drugim riječima, bit će luksuzniji nego P15 i pogodniji za dulja putovanja, no unatoč tome svojim će kupcima ponuditi vrhunske performanse. Što se tehničkih karakteristika tiče za sada znamo samo da će ga pokretati hibridni pogonski sklop.

BP23 u McLarenu vide kao nasljednika modela F1 pa je potvrđeno i kako će u putničkoj kabini imati tri sjedala u rasporedu 1+2. Također, imat će tzv. dihedral vrata i krovni otvor za usis zraka. Proizvodnja ovog automobila će biti limitirana na svega 106 primjeraka, prve isporuke su planirane za 2019, a cijena svakog pojedinog primjerka će se kretati iznad 2 milijuna Eura.

Dakako, McLaren je već pronašao kupce za svaki primjerak oba modela, P15 i BP23.

Podijeli:
1