McLaren sprema P15 – model koji će zasjeniti P1

McLaren sprema P15 – model koji će zasjeniti P1

Prema posljednjim saznanjima McLaren bi uskoro trebao lansirati model čiji se razvoj trenutno vodi pod kodnim imenom P15. Riječ je o vozilu koje će pripadati mclarenovoj Ultimate seriji i koji će, iako će imati određeni broj dodirnih točaka s P1, ustvari biti zaseban model.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najveću novost će činiti njegov pogonski sklop. Naime, P15 bi trebao pokretati samo dobro poznati bi-turbo V8 snage oko 800 KS i dok je to osjetno manje od kombiniranih 916 KS koliko razvija P1, izostanak električnog dijela hibridnog pogona iz P1 će rezultirati osjetnim snižavanjem mase modela P15. Točnije, očekuje se da će P15 biti lakši i do 250 kg, odnosno da će ukupno težiti manje od 1300 kg pa će mu specifično opterećenje biti bolje.

Nadalje, radit će se o automobilu koji će biti prvenstveno biti namijenjen uživanju na stazi pa se mogu očekivati napredna aerodinamička svojstva. Nadalje, temeljit će se na Monocage II karbonskom monocoque, a karoserija će također biti izrađena od ugljičnih vlakana.

Na kraju recimo kako će se raditi o vozilu koje će se moći upotrebljavati u svakodnevnom prometu i navodno će proizvodna serija biti ograničena na 500 primjeraka. U McLarenu navodno ne planiraju kabriolet niti bilo kakve druge posebne izvedbe, a cijena će se kretati oko 700.000 Eura iako će interijer biti ogoljen do mjere koja je potrebna da bi se zadovoljila pravila potrebna za cestovnu upotrebu.

YouTube MP3 - Hotmail
1