McLaren Speedtail snage od preko 1000 KS

McLaren Speedtail snage od preko 1000 KS

Već smo vas ranije izvještavali o skorom dolasku novog mclarenovog modela koji će, kako je ranije potvrđeno, nositi naziv Speedtail i koji će biti istinski nasljednik legendarnog modela F1, a sada doznajemo da će se snaga njegovog pogonskog sklopa kretati iznad 1000 KS. Tako barem kaže mclarenov šef Mike Flewitt koji je u posljednjem intervjuu otkrio i da će ovaj model biti hibrid, no da će se njegov pogonski sklop razlikovati od onog iz modela P1.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Flewitt nije htio ulaziti u detalje pogonskog sklopa, već je samo rekao kako će se raditi o drugačijoj konfiguraciji hibridnog pogona te o poznatom motoru. Iz toga se može zaključiti da će osnovu pogonskog sklopa činiti mclarenov 4.0 bi-turbo V8 iz modela 720S. Koju će snagu razvijati u Speedtrailu nije poznato.

Unatoč velikoj snazi Flewitt je istaknuo da cilj Speedtraila nije ući u utrku za najbrži serijski automobil na svijetu, nego svojim kupcima ponuditi općenito vrhunske performanse i vozne sposobnosti, dakle biti vrhunski “all-around igrač.” Ipak, Fewitt kaže da će Speedtrail imati zadivljujuću najveću brzinu pa tako zna možda u McLarenu nešto i skrivaju.

Nadalje, Flewitt je dodao kako će Speedtrail biti vrlo udoban i lagan automobil za svakodnevnu vožnju te dodao da će se njegovi vlasnici s njim s lakoćom moći zaputiti i na vrlo dugačka putovanja. Recimo i da će ukupna serijska proizvodnja ovog automobila biti ograničena na svega 106 primjeraka. Prema trenutno dostupnim informacijama svi primjerci su već prodani unatoč cijeni od oko 2 milijuna Eura.

YouTube MP3 - Hotmail
1