Hotmail, gmail log in, fb log in'

McLaren Speedtail – nasljednik modela F1 dobio ime

McLaren Speedtail – nasljednik modela F1 dobio ime

McLaren je službeno potvrdio kako će sljedeći novitet iz tzv. Ultimate modelne linije nositi naziv Speedtail. Riječ je o modelu koji će biti svojevrsni nasljednik modela F1 te o automobilu koji je do sada bio poznat po internom oznakom BP23.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada znamo kako će ovaj model pokretati hibridni pogonski sklop čiji će osnovu vrlo vjerojatno činiti dorađena verzija 4,0-litenog bi-turbo V8 motora iz modela 720S, a njemu će biti pridruen barem jedan električni motor. Njihova kombinacija će vjerojatno učiniti ovaj automobil modelom s pogonom na sva četiri kotača, a iz McLarena je već otprije potvrđeno da će biti sposoban dosegnuti brzinu od 391 km/h koliko je iznosila najveća brzina legendarnog F1.

Dakako Speedtail će ju i premašiti, a iz McLarena poručuju da će ovaj novitet biti njihov najbrži i najluksuzniji model do sada. Konkretni tehnički podaci i performanse za sada nisu poznati, no Speedtail bi trebao nadmašiti i P1 koji je do 100 km/h stizao za 2,8 sekundi dok mu je najveća brzina bila elektronički ograničena na 350 m/h.

Jedna od najznačajnijih karakteristika ovog automobila će svakako biti središnje smješteno vozačevo sjedalo kojeg će otraga i sa svake strane po jedno okruživati dodatna dva sjedala za putnike.

Dodajmo i da će proizvodna serija biti ograničena na 106 primjeraka (ukupan broj proizvedenih modela F1), a za svaki će biti potrebno izdvojiti oko 2 milijuna Eura (prije davanja). No, visoka vas cijena ne treba previše brinuti ako ga već niste zakaparili jer su svi primjerci već pronašli svoje vlasnike.

McLaren će započeti s proizvodnjom ovog automobila krajem sljedeće godine, što znači kako se prve isporuke mogu očekivati tijekom 2020. Svaki će primjerak biti posebno prilagođen zahtjevima kupca kroz program MSO, odnosno od strane odjela McLaren Special Operations. Službena premijera će se održati prije kraja ove godine pa na Speedtail nećemo još dugo čekati.

1