McLaren razmatra razvoj modela s pogonom na sva četiri kotača

McLaren razmatra razvoj modela s pogonom na sva četiri kotača

Mclarenov šef Mike Flewitt je u svom posljednjem intervjuu izjavio kako će ovaj britanski proizvođač morati razmisliti o proširenju svoje ponude modelima s pogonom na sva četiri kotača. Točnije, radi se o potezu na koji će McLaren biti prisiljen zbog rasta snage budućih modela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, Flewitt kaže da su u McLarenu “blizu granice” nakon koje će morati krenuti u tom smjeru. Još je nisu dosegnuli, no svjesni su da se moraju pripremiti na takav korak kad za njega dođe vrijeme jer jednostavno govoreći više snage će zahtijevati veći grip.

Flewitt je otkrio i kako će se vrlo vjerojatno raditi o modelima s hibridnim pogonskim sklopovima gdje će za pokretanje prednje osovine biti zadužen električni dio pogonskog sklopa. Nadalje, kako bi se kompenzirao rast mase postoji mogućnost da se odbaci stražnji pod-okvir te da se motori izravno ugrađuju na šasiju od ugljičnih vlakana, slično trkaćim modelima.

Dodajmo i da je iz McLarena stigla vijest kako bi uskoro mogli započeti s proizvodnjom karbonskih monocoque šasija drugim proizvođačima. Za sada nije poznato kada točno bi McLaren s tim krenuo i tko bi bili naručitelji, no činjenica je da će McLaren biti u mogućnosti proizvoditi više nego što će biti njegove vlastite potrebe pa je sasvim logično da svoje kapacitete ponudi drugim proizvođačima.

Podsjetimo, McLaren je početkom godine potvrdio kao će njegova nova modularna monocoque šasija od ugljičnih vlakana podržavati njegovu cjelokupnu ponudu, uključujući i hibridno pokretane modele. Također, istu će biti moguće “podići”, a na njoj će se moći temeljiti i jednosjedi, kao i 2+2 četverosjedi.

YouTube MP3 - Hotmail
1