McLaren priprema novi model iz Ultimate serije

McLaren priprema novi model iz Ultimate serije

Još i prije nego što je završila proizvodnja modela P1 zaljubljenici u brze i ekskluzivne automobile su se pitali kako McLaren namjerava popuniti prazninu nastalu u svojoj seriji Ultimate. Odgovor na to pitanje nedavno je dao sam McLaren potvrdivši rad na projektu pod kodnom oznakom BP23, no sada je iz Wokinga stigla potvrda kako će na tržište stići još jedan model iz spomenute serije koja inače predstavlja sam vrh ponude ovog britanskog proizvođača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada nema značajnijih konkretnih informacija o tom automobilu, no proizvođač kaže da će se raditi o “do sada najekstremnijem cestovnom vozilu kojeg je McLaren proizveo”. Također, dodali su i da je dotični automobil “namijenjen prvenstveno upotrebi na trkaćoj stazi” te da je njegova “svakodnevna cestovna upotrebljivost donekle žrtvovana kako bi se realizirale vrhunske sportske performanse.”

Drugim riječima, radi se o cestovno legalnom vozilu kojeg će njegovi vlasnici, ako ništa drugo onda silom prilika, ipak prvenstveno koristiti na trkaćoj stazi. Vanjski izgled vozila je opisan kao brutalan, a službeno priopćenje kaže kako će se raditi o “najčišćem prikazu mclarenove filozofije dizajna u kojoj oblik slijedi funkciju.”

Nažalost to je sve što trenutno znamo o njemu, a McLaren je za sada objavio priloženi teaser na kojem se može vidjeti, čini se, visoko i središnje postavljeni završetak ispuha s tri cijevi. Naziv automobila i dodatne informacije bi trebale biti objavljene prije kraja ove, dok će premijera biti održana početkom iduće godine vjerojatno na ženevskom auto salonu.

Glasine kažu da će ga pokretati poznati bi-turbo 3,8-litreni V8 snage oko 800 KS te da će mu se ukupna masa kretati oko 1300 kg, što će ga činiti oko 250 kg lakšim od hibridnog P1. Kupci mogu očekivati karbonsku karoseriju i konstrukciju te ogoljeni sportski interijer, a od opreme taman onoliko koliko će ga učiniti legalnim za cestovnu upotrebu.

Naravno, cijela proizvodna serija ovog modela, čiji se razvoj navodno vodi pod kodnom oznakom B15, je već rasprodana. Isto je i s BP23 koji će biti proizveden u svega 106 primjeraka.

Podijeli:
1