McLaren predstavio BP23 Protoype

McLaren predstavio BP23 Protoype

Skorašnji novi član mclarenove Ultimate Serije je trenutno u razvoju pod kodnim imenom BP23. Riječ je o novom “hyper GT-u” koji bi trebao postati najbrži McLaren do sada te time u osnovi biti nasljednik modela P1.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Karoserija testnog prototipa se ustvari temelji na modelu 720S, a u putničkoj kabini se nalazi samo jedno, vozačevo sjedalo. U konačnici produkcijska verzija bi trebala imati raspored sjedenja 1+2 prema uzoru na legendarni McLaren F1, a interijer će biti vrlo sličan onome u 720S.

Iz McLarena je za sada potvrđeno kako BP23 pokreće hibridni pogonski sklop te da kupce očekuju vrhunske performanse. Konkretnijih podataka za sada nema, no možemo podsjetiti kako je P1 razvijao kombiniranu snagu od 916 KS te je do 100 km/h ubrzavao za 2,8 sekundi.

Prve isporuke produkcijske verzije modela BP23 se očekuju tijekom 2019, no ako ste zainteresirani za kupnju već ste zakasnili. Naime, BP23 će navodno biti proizveden u svega 106 primjeraka (u isto onoliko u koliko ih je proizveden model F1) i svi su već prodani.

Vjerujemo kako će McLaren nastaviti s ovakvim objavama pa ćemo uskoro saznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1