McLaren – posljednja saznanja o novom hiperautomobilu

McLaren – posljednja saznanja o novom hiperautomobilu

McLaren je krajem prošle godine potvrdio kako radi na razvoju novog hyperautomobila koji će prema uzoru na legendarni model F1 imati tri sjedala. McLarenov glavni izvršni direktor Mike Flewitt je sada otkrio da će ovaj model, čiji se razvoj vodi pod kodnom oznakom BP23, biti jedan od najsnažnijih i najbržih automobil u mclarenovoj dosadašnjoj povijesti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretne tehničke karakteristike za sada ostaju nepoznatima, a više bi trebalo postati poznato bliže premijeri koja se očekuje tijekom 2019. Gotov je sigurno da će ga pokretati hibridni pogonski sklop čiju bi osnovu trebao činiti novi 4,0-litreni bi-turbo V8 iz novog 720S, odnosno njegova dorađena verzija.

Za razliku od ostalih mclarenovih modela BP23 neće biti dizajniran s tolikim naglaskom na performanse, već bi se trebalo raditi o gotovo modelu koji će otvoriti novi segment za McLaren, odnosno udobnijem GT-u s dakako izvrsnim performansama. Drugim riječima, moguće je da se prema performansama pogona i samog automobila BP23 smjesti odmah iza modela P1.

AutoExpress navodi da će se i ovaj model temeljiti na monocoqueu izrađenom od ugljičnih vlakana, a od istog će materijala biti i karoserija. Također, BP23 će imati tzv. leptir vrata, no ona bi ovaj put trebala biti električno pomična za dodatni komfor korisnika.

Na kraju dodajmo da će navodno biti proizvedeno svega 106 primjeraka te su svi već rezervirani.

Podijeli:
1